Submenu
NL FR

Engelse veldpoort

De stijlvolle Engelse veldpoorten van Naturae zijn de perfecte mix van elegantie en duurzaamheid. Als je zo'n poort optilt, voel je onmiddellijk het verschil met andere poorten. Dankzij de verstevigde bovenbalk en de dikte van de gebruike latten, is deze poort perfect bestand tegen het gestamp van dieren. Onze Engelse poorten worden bovendien nog steeds op de ambachtelijke manier, met de pen-gatverbinding, gemaakt. 

Eik en Robinia hebben een complementaire verkleuring, net als eik en kastanje. Daarom zie je de Naturae-poorten vaak in combinatie met verschillende types omheining. 

Afmetingen
De hoogte van een Engelse veldpoort bedraagt 1,20 m. De breedte van de vleugel varieert van 1,20 m tot 3,60 m en verspringt per 30 cm. 

Poortpalen, beslag en toepassing
Bij dit type poort, gebruik je poortpalen in onbehandelde eik met een gekruinde kop en V-vormige voet. De afmetingen hiervan zijn: 0,15 x 0,15 x 2,50 m. 

Je kan de poorten zowel enkel als dubbel gebruiken. Daarmee kan de maximale poortbreedte oplopen tot 7,2 m. Voor iedere poort bestaat een passende set gegalvaniseerd hang- en sluitwerk. 

  • Enkele poort: set met slotgrendel of veersluiting
  • Dubbele poort: overslaande grendel die op slot kan

Wij kunnen het beslag gerust voor jou monteren, ook al is dat niet standaard voorzien. 

Je kan ook kiezen voor een poorthouder, om de poort in open stand vast te klikken. 
De voordelen:
  • Dieren beschadigen de poort niet
  • De poort gaat niet driften door de wind
  • De poort hangt niet door als ze gedurende langere tijd openstaat

Naturae maakt van het monteren van een poort kinderspel! We geven je uiteraard graag een woordje uitleg of bezorgen je met plezier een installatiehandleiding vol handige plaatsingsfoto's. 

We organiseren trouwens regelmatig een groepssessie waarbij we een poort monteren en je alles uitleggen. Interesse? Laat het ons weten

De perfecte mix van elegantie en duurzaamheid