Submenu
NL FR

Robinia palen

Zeer duurzaam en milieuvriendelijk
De houten Robinia palen worden gemaakt van de houtsoort Robinia pseudo acacia, beter gekend als Robinia en acacia. Het is extreem duurzaam en behoort tot de natuurlijke duurzaamheidsklasse 1/2. De wisselwerking tussen de inhoudsstoffen zorgt voor de uitzonderlijke duurzaamheid van Robinia. Hierdoor hoeven ze ook niet behandeld te worden én is het een uitstekend alternatief voor tropisch hardhout. 

Tip
Robinia is, net als tropisch hardhout, een zeer harde houtsoort. We raden je daarom aan om bevestigingen in de palen voor te boren. 

Kenmerken en afmetingen
De Robinia palen van Naturae zijn machinaal ontschorst, gepunt en onbehandeld. Door het ontschorsen behouden ze hun natuurlijke vorm, waardoor de palen niet altijd even recht zijn. Deze vervormingen zijn veel groter dan bij kastanje palen en zijn ongeveer 3 cm per meter, wat een meer grillig uitzicht geeft. We bieden je enkel verse palen aan, die we droog stockeren. In de buitenlucht verkleurt Robiniahout zwartgrijs. Dit is perfect complementair met eik en kastanje. 

Onze ruime voorraad omvat verschillende afmetingen:

  • diameter 8 à 10, lengte 1,80 m - 100 stuks in 1 pak
  • diameter 8 à 10, lengte 2,00 m - 100 stuks in 1 pak
  • diameter 10 à 12, lengte 1,80 m - 80 stuks in 1 pak
  • diameter 10 à 12, lengte 2,00 m - 80 stuks in 1 pak
  • diameter 10 à 12, lengte 2,50 m - 80 stuks in 1 pak

Andere afmetingen zijn uiteraard ook mogelijk. Contacteer ons voor meer informatie. 
Het is je misschien opgevallen dat de standaarddiameter begint vanaf 8 à 10 cm. Op die manier kunnen we je voldoende stevigheid garanderen. 

Robinia, extreem duurzaam alternatief voor tropisch hardhout