Submenu
NL FR

Wintergroene planten

Bij Naturae hebben we meer dan 30 jaar ervaring in de boomkwekerij. Hierdoor kunnen we een beroep doen op uitstekende kennis. 

Het is dan ook pas sinds enkele jaren dat we ons toespitsen op de wintergroene planten voor hagen en massieven zoals Buxus sempervirens, Taxus baccarat, Osmanthus, Ilex en Prunus. 

De planten worden ruim geplant zodat ze alle plaats krijgen om uit te groeien tot stevige, goed vertakte planten. Op die manier zetten we maximaal in op het kweken van kwaliteitsplanten. 

Uitstekende kwaliteit
De zandleemgrond waarin de Naturae-planten gekweekt worden, zorgt voor sterke wortels. We leveren dan ook enkel vers gerooide planten met een stevige kluit, iets wat voor jou een groot voordeel is. 
Zo vergt het weinig inspanning om jouw planten te doen verder groeien wanneer je ze aanplant in jouw tuin of in die van jouw klant. Een groot verschil met planten die bewaard worden in een gekoelde ruimte of planten met een blote wortel waar het risico bestaat op uitgedroogd wortels. 

Contacteer ons voor meer informatie.

Tips

  • Het is natuurlijk heel belangrijk dat, wanneer je de wintergroene haagplanten bij ons komt afhalen, je ze zo snel mogelijk terug plant. Zo voorkom je uitdroging. Alleen in deze omstandigheden krijgen jouw haagplanten alle mogelijkheden om goed verder te groeien en krijg je heel weinig uitval. 
  • Wanneer je in droge perioden plant, raden we je aan om de planten toch water te geven. Bij lange droge periodes is er nauwelijks grondwater aanwezig om de wortels te bevoorraden, waardoor de planten alsnog kunnen uitdrogen. 
  • Is het extreem warm? Dan kunnen de wortels uitdrogen door de zon en de wind. Bedek de wortels dan met een doek. 

Vers gerooide planten met een stevige kluit